Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kunstogkaffe.nu/bogholderkompagniet.dk/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kunstogkaffe.nu/bogholderkompagniet.dk/wp-includes/plugin.php on line 601
Kan kaffe og kage til forretningsforbindelser trækkes fra? - Bogholderkompagniet

Kan kaffe og kage til forretningsforbindelser trækkes fra?

Skrevet af Sabrina Andersen

Cup coffee beans wooden dark background

Når man driver en succesfuld virksomhed eller gerne vil have sin virksomhed til at blomstre, er det nærmest en nødvendighed at afholde møder både med kunder og andre forretningsforbindelser. Der er dog en række regler som skal overholdes hvis man ønsker at opnå et momsfradrag – bemærk indlægget ikke handler om skattefradrag.

 

Vigtigt i forhold til fradrag

Det er rigtig vigtigt når man holder møder hvad enten det er med kunder, leverandører, revisorer, bogholdere, håndværkere o. lign. at man husker at anføre deltagere og anledning til mødet på selve bilaget, ellers kan der ikke opnås momsfradrag og bilaget vil blive betragtet som en almindelig personaleomkostning eller privat hævning, alt afhængig af virksomhedstypen.

 

Lokation 

Når man taler om momsfradrag på bespisning af kunder og forretningsforbindelser har det stor betydning hvor måltidet nydes og hvor måltidet er købt.

Cup of Coffee-64x64Er det i virksomhedens lokaler serveret fra virksomhedens kantine og ikke basserne fra bageren:

– Kan der opnås fuldt momsfradrag, hvis der er tale om bestyrelsesmøder eller møder med forretningsforbindelser = 100 %.

– Kan der ikke opnås momsfradrag, hvis der er tale om generalforsamlinger = 0 %.

 

Cup of Coffee-64x64Er det ude i byen på en restaurant, Café, kro o. lign. altså steder hvor man kan sidde ned og ikke den lokale pølsemand eller tanken:

– Kan der opnås fradrag for en 4. del af momsen, både ved generalforsamlinger og bestyrelsesmøder og møder med forretningsforbindelser = 25 %.

 

Cup of Coffee-64x64

Er det på en privatadresse:

– Kan der ikke opnås momsfradrag hvis et møde afholdes på en privatadresse fx hjemme hos chefen selv, heller ikke selvom maden er bestilt ude fra, da SKAT ikke mener det er ude i byen = 0 %.

 

Kan kaffens trækkes fra?

Kaffe der er indkøbt i virksomheden kan fratrækkes med fuldt momsfradrag såfremt den kun drikkes til møder med kunder og andre forretningsforbindelser eller til personalemøder af erhvervsmæssig karakter. Drikker personalet af kaffen til hverdag kan der derfor ikke opnås momsfradrag.

Det er derfor den bedste løsning hvis man har en personalekaffe og en mødekaffe. Er det ikke muligt kan fradraget evt. beregnes ud fra et skøn.

Underholdning 

Hvis der i forbindelse med mødet er underholdning indblandet er der kun fradrag for selve bespisningen. Har man spist i forbindelse med mødet og vælger og slutte af med en tur i teatret eller en tur i Tivoli, er der altså kun tale om momsfradrag på maden efter ovenstående regler og ikke på billetterne. Hvis man derimod holder møde hvor underholdningen er en del af stedet som Korsbæk på bakken eller en café/restaurant med levende musik er der fradrag for hele udgiften, da det ikke her er udpenslet, hvor stor en del af prisen, der vedr. underholdningen.

Har du nogle spørgsmål? Så kontakt os og vi hjælper dig på vej..