Få styr på din økonomi

Få styr på din økonomi

Det er sidst på måneden – og der er endnu engang overtræk på kontoen. Et problem flere oplever, som kan give søvnløse nætter og ondt i maven. Men det kan du lave om på. Det eneste du skal gøre, er at danne dig et overblik over din økonomi ved at følge disse trin:

1.    Lav et budget

Når du skal danne dig et overblik over din økonomi, så skal du lægge et budget. Start med at logge på din netbank og gennemgå alle dine udgifter. Skriv dem løbende ned under kategorier som for eksempel mad, transport, bolig og regninger. Det vil give dig et overblik over, hvor dine penge egentlig forsvinder hen hver måned, og det er en god måde at finde ud af, hvor stort dit rådighedsbeløb er, når du har betalt dine faste udgifter.

2.    En budgetkonto vil give dig ro

Når du har lagt dit budget, så kender du beløbet på dine faste udgifter. Derfor kan du med stor fordel oprette en budgetkonto, hvor du hver måned overfører det beløb, der svarer til dine månedlige udgifter. Et god tip er at tilmelde dine faste udgifter til betalingsservice, så du er sikker på, at alle dine regninger bliver betalt hver måned.

3.    Hver forberedt på uforudsete udgifter

Uforudsete udgifter kan hurtigt være med til at ødelægge dit budget. Derfor er det en god idé, at du tilføjer posten ”uforudsete udgifter.” Det kan være svært at sætte et beløb til side hver måned til en udgift, du ikke engang kender. Men du bliver lykkelig næste gang, der tikker en uforudset regning ind, og du opdager, at din konto ikke behøver at gå minus.

4.    Hold øje med dit forbrug

Hvis du har lagt et budget og oprettet en budgetkonto, så er du ret godt kørende. Men det er også en rigtig god ide, at du engang i mellem logger ind på din netbank og holder øje med dit forbrug. Vi bruger nemlig flere små beløb i løbet af en måned, end vi lige går og regner med. Og flere små beløb bliver hurtigt til et stort beløb.

5.    Rækker pengene stadig ikke hver måned?

Er der stadig røde tal på bundlinjen, efter du har lagt et budget? Så er du nødt til at prioritere dine udgifter. Gennemgå dit budget og overvej, om der for eksempel er en streamingtjeneste, du kan afmelde, eller om du skal bruge mindre penge på cafébesøg. Små beløb som en kaffe to-go kan måske godt virke som en bagatel i budgettet, men i det store billede kommer det til at gøre en stor forskel.

Sidder du nu og skal betale en uforudset udgift, og har du ikke lyst til, at kontoen endnu engang skal gå i minus? Så er der også andre løsninger. Med få tryk kan du hos KreditNU optage et lån med hurtig udbetaling, hvor du får pengene ind på din konto, så snart din ansøgning er godkendt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.