Hvad skal du overveje, hvis du vil være freelancer?

Hvad skal du overveje, hvis du vil være freelancer?

Du synes måske at freelance-livet lyder tiltalende, men du er ikke sikker på, at det virkelig er noget for dig. Det er en stor beslutning, når man beslutter sig for at skulle være freelancer – specielt hvis du har tænkt dig helt at opsige dit traditionelle job. Derfor har vi samlet et par gode punkter, som du bør overveje, før du tager springet som fuldtids-freelancer!

Husk det administrative

Når man er freelancer, skal man ikke blot tage sig af den opgave, som man nu engang er blevet givet – hvad end du er tekstforfatter, fotograf eller IT-freelancer. Du skal nu også tage dig af alle de opgaver, som din tidligere traditionelle arbejdsgiver styrede. Herunder skal du tænke på skat, moms og hvordan laver man egentlig en faktura som privatperson? Du kan hurtigt få brug for hjælp til meget.

Mange undervurderer omfanget af disse administrative opgaver, fordi de har travlt med at bekymre sig om, hvorvidt de kan finde jobs som freelancer. Dog kan det hurtigt blive lige så stressende for dig, at skulle ordne alt det praktiske som hører til!

Varierende arbejdsstrøm

Som freelancer har du ikke en stabil arbejdsstrøm, som man har på den traditionelle arbejdsplads. På den traditionelle arbejdsplads ved du præcis hvor mange timer, du skal arbejde, klokkeslæt og løn. Det har du ikke som freelancer!

Som freelancer er du nødt til at arbejde for blot at skaffe dig selv et job. Når dette job derefter er afsluttet, må du igen arbejde for at få skaffet dig selv endnu et job. Dette betyder også, at din løn sjældent er den samme – med mindre du fået erhvervet dig en længerevarende freelanceopgave. Er du klar til det?

Når man har fri, har man bare ikke rigtig fri

Du har et stort ansvar, når det kommer til at skulle strukturere din dag. Du tænker måske at det udelukkende bliver dejligt, at du kan arbejde når du vil og hvor du vil. Dog er det vigtigt med struktur – hvad end du har brug for meget af det eller blot en smule.

De fleste mennesker trives ikke, når arbejdsliv og privatliv flyder for meget sammen, og som freelancer har du ikke længere den naturlige struktur i dit liv, som er skabt af arbejdspladsen, kontorlivet og arbejdsgiver.

Har du eksempelvis et sted, hvor du til tider kan gå hen for at arbejde? Har du et godt sted i din lejlighed eller i dit hus, hvor du kan indrette et lækkert hjemmekontor? Disse elementer er bestemt også en overvejelse værd.

Hvad skal du overveje, hvis du vil være freelancer?
Hvad skal du overveje, hvis du vil være freelancer?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.